Białka - preparaty białkowe

Produkty białkowe mają szerokie zastosowanie w przetwórstwie mięsnym ze względu na ich cechy fizykochemiczne. Posiadają właściwości funkcjonalne takie jak: wiązanie wody, emulgowanie wody oraz tłuszczów jak równiez żelowanie. Poprzez zastosowanie białek mozna zmniejszyć wyciek tłuszczu i galarety oraz poprawić teksturę.

Białka roślinne:

  • mąka sojowa ok. 40% - 50% białka
  • koncentrat białek sojowychok. 60% - 70% białka
  • izolat białek sojowychok. 90% białka

Białka zwierzęce:

  • kazeinianyok. 80% - 90% białka
  • laktoalbuminyok. 19% - 90% białka
  • ekstrakt drożdżowyok. 50% białka
  • żelatyna i hydroizolatyok. 90% białka
  • białka kolagenoweok. 85% - 95% białka

NASZE PRODUKTY:

  • Mąka sojowa.
  • MKS-50 - preparat białkowy do produkcji konserw, kiełbas i pasztetów.
  • Izolat białka sojowego.
  • Białko zwierzęce POR KAR.
  • Białko zwierzęce DI.
  • Białko zwierzęce D85.
  • Błonnik sojowy.

Copyright by FHU Karolek. Wszelkie prawa zastrzeżone. Realizacja: r-h.pl

POLITYKA PRYWATNOŚCI